Ulcinj slavio u Mostaru
Marko Kuveljić je postigao 15 poena

Poraz Zrinjskog u drugom kolu Balkanske lige

Ulcinj slavio u Mostaru

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog nisu uspjeli ostvariti trijumf u drugoj utakmici Balkanske lige. Pomalo neočekivano, Ulcinj je u Mostaru slavio 60:62.

Ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj niti jedna ekipa nije uspijevala stvoriti osjetniju prednost. Zrinjski je najveću prednost imao u završnici treće četvrtine, vodstvo 49:43, ali se gosti nisu predavali, serijom 7:0 gosti su se vratitli u utakmicu.

Na kraju je odluka pala u penal završnici. Marko Milatović je pogodio za vodstvo gostiju 58:61, uzvratio je Armin Avdibegović, 5.9 sekundi prije kraja. Boban Medenica je ubacio jednu slobodno bacanja, ali je i to bilo dovoljno za pobjedu.

Košarkaši Zrinjskog su pogodio tri od 11 trica, Avdibegović je šutirao 1/5, ali je opet sa 16 poena bio najefikasniji u domaćem sastavu. Četiri poena manje je dodao Radulović, Jones je ubacio 10 poena.

Gosti su imali Marka Kuveljića sa 15 poena, Veljka Lalovića sa 11 poena i 11 skokova, te Miloša Đurišića koji je utakmicu zaključio sa 12 poena. Gosti imali prednost u skoku, sedam više u ofanzivi, pet u defanzivi, omjer je na kraju bio 27-35.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.