Ulog je već sada Liga šampiona

Fuechse Berlin - Flensburg

Ulog je već sada Liga šampiona

Sponzorski tekst

I jedni i drugi su imali samo ponedjeljak za pripremu derbiju, jer je većina igrača oba tima bila s reprezentacijama.

Preuzeo s Dvoznak.com

Tri kluba iz najjače lige svijeta, Bundeslige, idu direktno u Ligu šampiona, četvrti uglavnom dobije pozivnicu za Wild Card turnir. Ako uzmemo Kiel i HSV kao dva 'sigurna', onda nam ostaju Löwen, Flensburg i Berlin kao tri velika kandidata za treće mjesto.

Berlin je u prošlom sezoni prvi put u povijesti izborio igranje u eliti, isto je želja i cilj za sljedeću sezonu. Flensburg je pak lani igrao ispodprosječnu sezonu, stoga se krenulo u velika ulaganja (Glandorf, Kaufmann, Andersson) i kao prvi cilj je postavljen plasman u Ligu šampiona. Današnji meč je jedan od ključnih u sezonu u ostvarivanju toga cilja, a važan je s još jednog aspekta. Flensburg je do sada odigrao dva ekstra derbija (gostovanja kod Kiela i HSV-a) i na oba je prilično potučen. Prije 10-ak dana, u posljednjem ligaškom kolu odigrao je pak odličnu utakmicu i tukao Magdeburga u gostima.

Međutim priprema za ovaj derbi je bila sve samo ne savršena. Kako jednima tako i drugima. Još u nedjelju su reprezentacije bile na okupu, treneri Vranješ (Flensburg) i Sigurdsson (Berlin) su imali mogućnost održavanja samo jednog pravog treninga. Sinoć. Što je daleko od idealnog. A oba sastava u pretrpana reprezentativcima Njemačke, Danske, Mađarske, Austrije, Norveške, Švedske, Hrvatske, Poljske, Islanda…

„Očekujem od svoje momčadi da se 100% koncentrira na ligašku zadaću“, odlučno je pak poručio trener gostiju Ljubo Vranješ, ignorirajući reprezentativnu stanku i ne želeći od nje stvarati alibi.

„Mentalno i fizički fokus je opet 200% na Flensburgu“, reći će danski srednjak Thomas Mogensen, koji je s Dancima na Svjetskom kupu izgubio od Švedske i Španjolske.

„Biti će ovo strašno teška utakmica u Berlinu“, reći će golman Mathias Andersson koji je sa Švedskom bio na Svjetskom kupu.

„Ali skupili smo dovoljno samopouzdanja pobjedom u Magdeburgu i posebno dokazali da možemo igrati i gostima“.

Flensburg je u dosadašnjih pet utakmica u gostima, na 4 se susreta s izrazito jakim obranama, Kiel, Göppingen, Grosswallstadt i HSV, tek je u Magdeburgu bilo nešto lakše i tu je utakmicu odigrao daleko najbolje uz savršenu izvedbu danskog pivota Michaela Knudsena koji je zabio svih 12 šuteva. Na sve ostale utakmice Vranješov sastav se strašno mučio u napadu, teško dolazio do golova i danas će to biti ključna stvar.

Füchseu je s druge strane reprezentativna stanka došla jako dobro, jer je u dva posljednja kola (Kiel doma i Gummersbach vani) uzeo samo bod.

S posljednjih reprezentativnih utakmica trenera Sigurdssona posebno raduje sve bolja forma Šveđanina Jonathana Stenbäckena, koji je dugo bio u drugom planu, igrao loše. Lijevi bek je skinuo pet kilograma, odlučio 'dovesti tijelo na višu razinu', što je bilo vidljivo i tokom vikenda u švedskom dresu.
„Sada je i moja razina samopouzdanja veća“.

Tako je Sigurdsson dobio još jednog igrača u rotaciji, za oba smjera, pa tako bekovsku liniju sada čine Stenbäcken, Jaszka, Romero, Christophersen, Peterssen i Bult. Osim Romera, sve redom igrači koji igraju u oba smjera.

„Jako se radujem što je u utakmica reprezentacije pokazao znatno bolju fizičku spremu“, izjavio je Sigurdsson.

Ovo će biti meč podjednakih suparnika. Berlin u Štochlu i Heinevetteru imaju strašno pouzdane vratare, Flensburg u Rasmussenu i Anderssonu možda čak i kvalitetnije. Obrane su tu negdje, Flensburg sa specijalcem Karlssonom, zatim Kaufmannom i Glandorfom, Knudsenom, Berlin sa svojim specijalcem Špoljarićem, pa Laenom, Peterssenom, ako ćemo negdje tražiti neravnotežu na vagi, onda nam Füchse izgleda uigranije jer je momčad godinama na okupu, dok Flensburg, tj. njegovi srednjaci Mogensen i Szilagy, igraju prvu sezonu s novim bekovima Glandorfom i Kaufmannom.

Neka nikakve dileme, obrane će i ovaj put odlučivati, na prošle četiri međusobne utakmice nije palo više od 51 gola. Teško, stvarno teško da se dogodi i večeras. Ulog je Liga šampiona. Previše je na stolu da bi se letjelo…

„Bit će to sigurno velika borba“,  izjavio je Holger Glandorf.

PROGNOZA
Manje od 56.5 golova


Nismo pobornici gledanja statistike iz prošlih sezona i zaključivanja na temelju toga. Naprotiv. Protiv toga smo, jer se momčadi uvelike mjenjaju iz sezone u sezonu. Ali kao i u svemu u životu, postoje iznimke...
Füchse je ista momčad kao i lani, svih sedam igrača iz prve sedmorke je isto, trener je isti. I kod Flensburga j trener isti, a momčad je čak nešto jača nego lani, no krase je i dalje iste odlike. Odlični vratari, prava, čvrsta obrana, nešto neefikasniji napad.

A Fühcse i Flensburg na četiri posljednje međusobne utakmice nisu prebacili 51 gol.

Ovo je strašno važan susret za oba tima, rekli bi možda i važniji za Flensburg, koji već ima loše partije protiv HSV-a i Kiela. Ovo i direktni okršaj za treće mjesto, koje vodi u Ligu šampiona sljedeće sezone, a Flensburg je to istaknuo kao prvi cilj.

Berlin je sa dva odlična vratara, Špoljarićem koji igra isključivo obranu, te još nekoliko kvalitetnih igrača u oba smjera, odavno poznat kao prava momčad, koja podjednako drži do obrane i napada. S druge strane Ljubo Vranješ je izdanak balkansko-skandinavske škole, u kojima je obrana uvijek bila primarni faktor. Flensburg ove sezone u gostima ima utakmice na 45 golova ili negdje blizu, protiv Göppingena, Grosswallstadta, Hamburga, čak i debakl kod Kiela otišao ispod današnje granice, koja nam se čini malo previsoka.

Jedini put su to prebacili kod Magdeburga (31:28), nakon poluvremena 17:17. Dakle i tu je u drugom dijelu bilo 14:11.

Moramo odigrati 56,5, grijeh bi bio to ne pokušati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.