Ultrasi protiv Hannovera nose majice sa Spahinim likom

Ni Apotekari nisu imuni na navijačku gripu

Ultrasi protiv Hannovera nose majice sa Spahinim likom

Nakon otkaza fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Emiru Spahiću situacija u Leverkusenu se još uvijek nije smirila.

Naime, dio navijača je parolom "Emir, jedan od nas" pružio je podršku sada već bivšem fudbaleru Apotekara na gostovanju kod Mainza. Spahić je u žižu njemačke javnosti dospio nakon fizičkog sukob sa zaštitarima na BayAreni nakon utakmice četvrtfinala DFB Pokala protiv Bayerna. Upravo taj sukob rezultirao je otkazom za iskusnog bh.defanzivca, ali doveo i do podijeljenosti među navijačima Bayera.

Strasti se među navijačima kluba iz Leverkusena još uvijek nisu smirile, a mnogi od navijača su očito nezadovoljni činjenicom da je Spahiću, koji je ove sezone bio ponajbolji defanzivac kluba, uručen otkaz.

U subotu u okviru 29. kola Bundeslige Bayer će na svom stadionu ugostiti sastav Hannovera koji se nalazi u samom dnu tabele i bori se grčevito za opstanak u društvu najboljih njemačkih klubova. S druge strane Apotekari su upisali šest pobjeda u nizu, te ukoliko uspiju savladati Hannover biti će to njihov najbolji nizu historiji Bundeslige.

Ono što brine čelnike Bayera jeste činjenica da će dobar bio najvatrenijih navijača na susret stići u majicama s likom Emira Spahića.

"Mi moramo ovakve akcije razumjeti i ne želimo ih zabraniti. Svako ima pravo na svoje mišljenje", kaže Bayerov šef za komunikacije Meinolf Sprink, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naš tim je u seriji od šest uzastopnih pobjeda u ligi ukoliko uspijemo upisati i sedmi biće ti klupski rekord. Mislim i vjerujem da će navijači ipak stati iza ekipe i pružiti joj podršku".

Druga stvar koja zabrinjava Bayer jeste loša prodaja ulaznica za gostujuće navijače koji očito nisu zainteresovani za gledanje još jedne slabe partije njihovog kluba. Za sada je prodano svega 500 ulaznica za gostujući sektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti