Umjesto Džeke na Etihad stiže Higuain?
Foto: EPA

Dovode napdača

Umjesto Džeke na Etihad stiže Higuain?

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Edin Džeko ovog ljeta će sigurno napustiti Manchester City.

Interes za bh. reprezentativca pokazuju Roma i Arsenal, a menadžer Građana Manuel Pellegrini već ima ideju koga će dovesti kao njegovu zamjenu.

Građani su zainteresovani za dovođenje argentinskog napadača Gonzala Higuaina iz redova Napolija, te bi uskoro mogla uslijediti službena ponuda za ovog fudbalera.

Ranije je Argentinac također bio u interesu Cityja, ali do transfera nikada nije došlo. Ipak, odlaskom Džeke, otvorio bi se prostor za novog napadača, pa je Higuain prvi izbor Građana.

Gonzalo Higuain karijeru je počeo u River Plateu, a nakon tri sezone njegov potencijal je prepoznao Real Madrid, te ga dovode u svoje redove za cifru od  12 miliona eura. 

Prve dvije sezone u redovima kraljevskog kluba za Higuaina nisu bile idealne. Igrao je, ali nije često pogađao. 
No, u svojoj trećoj sezoni se budi, te u 44 utakmice postiže 22 pogotka. 

Istim tempom je nastavio i u narednim sezonama, te se protvorio u neizostavnog člana Real Madrida. U bijelom dresu je odigrao 264 utakmice i postigao je 122 pogotka, a onda prelazi u Napoli za 40 miliona eura.

Da klub iz Napulja nije bacio novac dokazao je već u prvoj sezoni sa 24 pogotka, dok je u drugoj to opet potvrdio tresući protivničke mreže 29 puta. 

Član reprezentacije Argentine je od 2009. godine. Odigrao je 52 susreta i u nacionalnom dresu je pogađao 25 puta. Na nedavno završenoj Copa Americi je završio drugi, kao i na Svjetskom prvenstvu održanom prošle godine u Brazilu.





Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.