Umro Leo Clijsters

Umro Leo Clijsters

Adnan Beganović

Leo Clijsters, legendarni belgijski fudbaler i otac nekad prve teniserke svjeta Kim, umro je danas u 52. godini života od tumora na plućima.

Leo Clijsters odigrao je 40 utakmicu u dresu reprezentacije Belgije, a najbolje partije pružao je 1986. godine na Svjetskom prvenstvu u Meksiku kada je Belgija osvojila četvrto mjesto. Leo Clijsters je igrao i na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine.

Najbolje partije u klubskom fudbalu pružao je u dresu Club Bruggea i Mechelena sa kojim je osvojio Kup pobjednika Kupova 1988. godine.

Nakon što je završio fudbalsku karijeru posvetio se svojoj kćerki Kim koja je bila broj jedan ženskog tenisa.

Iako je važio za velikog borca, koji je u svojoj fudbalskoj karijeri igra uvijek požrtvovano i borbeno, Leo zadnju utakmicu sa opakom bolesti nije uspio dobiti, a svijet sporta je izgubio još jednu istinsku legendu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti