Unai Emery novi menadžer Arsenala

Novo poglavlje Arsenala počinje

Unai Emery novi menadžer Arsenala · Zvanično

Saga oko novog menadžera Arsenala je danas i zvanično završena. 

Kao što se posljednjih dana u britanskim medijima uveliko i najavljivalo, na klupi Arsenala u budućnost će biti Španac Unai Emery, koji je u prethodne dvije kao trener vodio bogati Paris Saint-Germain. 

Putem zvanične stranice iz Arsenala su 46-godišnjem Emeryju poželjeli dobrodošlicu, a komentar na njegovo imenovanje dao je izvršni direktor kluba Ivan Gazidis, koji nije skrivao zadovoljstvo. 

"Unai je ostvario niz uspjeha u karijeri, radio je na razvoju mladih igrača i insistira na uzbudljivom stilu igre koji odgovara Arsenalu, kazao je, između ostalog, Gazidis. 

Emery je s posljednjim klubom Paris Saint-Germainom osvojio prvenstvo, Kup i liga kup, no zbog ispadanja u osmini finala Lige prvaka vlasnici kluba mu nisu produžili ugovor.

Prije boravka na klupi francuskog kluba je od 2013. do 2016. godine vodio Sevillu s kojom je tri puta zaredom osvajao Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi