Golmanu Španije ni danas nije jasno kako je primio takav gol: "Sunce mi nije smetalo..."

Napravio veliku grešku protiv Hrvatske

Golmanu Španije ni danas nije jasno kako je primio takav gol: "Sunce mi nije smetalo..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije u osmini finala uspjela je da pobijedi Hrvatsku sa 5:3 nakon produžetaka.

Hrvatska i Španija odigrale su zaista nevjerovatnu utakmicu na Parken stadionu u Kopenhagenu. Španci su u finišu meča vodili sa 3:1 nakon što su stigli do preokreta i činilo se da je već tada bilo sve riješeno.

No, onda je Dalić u igru ubacio Mislava Orišća koji je kreirao preokret. Orišić je prvo pogodio za 3:2, a zatim je u 92. minuti asistirao Pašaliću za 3:3.

Ipak, Hrvati su početkom prvog produžetka propustili dva zicera da totalno preokrenu meč što su Španci uspjeli da kazne i na kraju su slavili sa 5:3.

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 20. minuti kada je Hrvatska povela sa 1:0 i to na bizaran način.

Pedri je s centra vratio loptu svom golmanu Unaiju Simonu, a on nije uspio da je uštopa, te mu je ona prošla iznad stopala i na kraju završila u mreži. Na stadionu niko nije mogao da vjeruje kakav gol je primio golman Španije.

Još bizarnija odluka bila je da UEFA autogol pripiše Pedriju koji je bio ni kriv ni dužan u ovoj situaciji i bilo je jasno da ova greška ide samo na dušu Simona.

Golman Španije se oglasio nakon utakmice i govorio je o autogolu koji je obilježio dosadašnji dio Eura, te je priznao da ne može naći objašnjenje šta se zapravo desilo.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Izmučilo me što sam taj gol morao pogledati šest ili sedam puta. Ne mogu naći objašnjenje. Sunce mi nije smetalo. Pokušao sam iskontrolirati loptu i umjesto da je smirim, ostao sam bez nje. To je nesreća", rekao je Simon.

Španija naredni meč igra u petak protiv Švicarske u okviru četvrtfinala, a očekuje se da će Unai Simon i pored velike greške ostati u početnom sastavu Crvene furije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti