Unčanin: Sve zavisi od starta

Kvalifikacioni turnir za rukometašice

Unčanin: Sve zavisi od starta

Od 10. do 12. aprila grad Sarajevo će biti domaćin kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo rukometašica (selekcija do 19 godina) koje će u avgustu biti održano u Mađarskoj.

Mečevi će biti igrani u dvorani «Ramiz Salčin - Mojmilu», a dvije najbolje reprezentacije izboriće plasman na EP. Treba kazati da će pored naše mlade repke nastupiti još selekcije Srbije, Crne Gore i Islanda.

Spisak igračica
Selektor Unčanin je pozvao sljedeće igračice: Azru Zorlak, Ines Halebić, Anu Zovko, Andreu Kolobaru, Berinu Malanović, Katarinu Mikulić, Arnelu Hubanić, Josipu Tomić, Arminu Marić, Aldijanu Gabelu, Anicu Gudelj, Ivanu Marić, Vesnu Tolić, Mirnu Glibić, Iris Škaljić, Moniku Rašidović i Tamaru Bokarić.
»U proteklih nekoliko mjeseci smo ukupno imali šest okupljanja. Imamo prilično mladu ekipu koja je u zadnja dva kontrolna meča protiv Makedonije pokazala da posjeduje kvalitet. Neće biti lako i smatram da će prvi duel protiv Crne Gore biti presudan. Od starta će zavisiti dalji tok turnira», istakao je Rade Unčanin, selektor bh. reprezentacije.

Turnir će otvoriti Srbija - Island 10. aprila u 15.00 sati, a zatim će na parket BiH - Crna Gora (17). Narednog dana (11. april) igraju Island - Crna Gora (15), BiH - Srbija (17), a posljednjeg dana (12. april) BiH - Island (11), Srbija - Crna Gora (13).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.