UNFKS se ograđuje od huligana

Udruženje navijača osudilo nasilničko ponašanje

UNFKS se ograđuje od huligana

M. Skaka

Udruženje navijača FK Sarajevo ogradilo se od neodgovornih pojedinaca koji su svojim ponašanjem bacili mrlju na jučerašnji susret odigran na Koševu, te su pozvali na bolje obezbijeđenje utakmica visokog rizika.

Saopštenje UNFKS prenosimo u cjelosti:

"Udruženje osuđuje svaki čin nesportskog i nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama. 

Navijači koji su jučer bili na sjevernoj, ali i na drugim tribinama koševskog stadiona su tokom cijelog susreta fer i sportski bodrili svoj tim, te niti u jednom trenutku nisu upućivali neprimjerena skandiranja.



Dakle, upravo onako kako je bilo i najavljeno na press konferenciji uoči utakmice gdje je istaknuto fer navijanje, kao i navijanje posvećeno poginulom navijaču FK Sarajeva Vedranu Puljiću koji je ubijen 04.10.2009. godine u Širokom Brijegu ispred fudbalskog stadiona Pecara.



UNFKS ističe da su za jučerašnje incidente krivi neodogovrni pojedinci koji su svojim ponašanjem bacili mrlju na jučerašnju utakmicu, i naglašava da jučerašnje nemile scene nisu organizovane, kako se to želi prikazati, te kako je cjelokupan situacija produkt nepostojanja struktura i anarhije unutar FK Sarajevo. Utakmicu koja je označena kao utakmica visokog rizika je osim redara obezbjeđivalo manje od 10 policajaca."

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.