Unics bolji od Lietuvosa

Regionalna VTB liga

Unics bolji od Lietuvosa

Unics koji nakon tri odigrane utakmice u regionalnoj VTB ligi ima jedan poraz i dvije pobjede dočekao je na svom parketu Lietuvos Rytas koji nije u najboljoj formi. U četiri odigrane utakmice Litvanci imaju samo jedan trijumf. 

Unics je bolje otvorio meč, te su imali nakon deset minuta igre prednost 18:12. Lietuvos niže poraze, a vicešampion Litvanije je već u drugoj četvrtini večerašnje utakmice izgubio nadu da bi se taj negativni niz mogao prekinuti. Unics igra sjajno i dobija ovaj period igre rezultatom 26:11. Jedan od najzaslužnijih za ovaj ishod svakako je Kaimakoglu sa 14 ubačenih poena. 

 

U trećoj četvrtini na terenu ista slika, domaćin nije dozvolio Lietuvosu da ugrozi prednost, kontrolisali su igu i nakon 30 minuta igre imali prednost 58:36. Lietuvos je u posljednjoj četvrtini druga ekipa, a ovaj dio igre gosti dobijaju rezultatom 32:16. Unicsu je malo nedostajalo da izgubi veliku prednost, ali su izabranici Aleksandra Petrovića ipak uspjeli izbjeći poraz. Najefikasniji kod domaćina bio je Kaimakoglu sa 18 poena, dok je Eidson dodao 13. Kod gostiju odličan je bio Nedović sa 21 poenom, Leon Radošević postigao je 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti