UNICS i Cajasol u četvrtfinalu
Važna gostujuća pobjeda Cedevite

Cedevita ostala u igri

UNICS i Cajasol u četvrtfinalu

M. Maksimović
Teme:

Nakon četiri odigrana kola drugog kruga takmičenja u Eurocupu, imamo dvije ekipe su osigurale četvrtfinale. To su neporaženi sastavi UNICS-a i Cajasola iz Seville.

UNICS je do četvrte pobjede došao lako protiv Hemofarma,već nakon deset minuta je bilo 32:17, na poluvremenu velikih 52:31, a na kraju +18, 90:72.U domaćoj ekipi, pet igrača je bilo dvocifreno, Maciej Lampe je ubacio najviše, 19 poena uz 6 skokova.Gosti iz Vršca su promašili 15 trica, izgubili su 21 loptu, a prvi strijelac je bio Miloš Borisov sa 16 poena.

U istoj grupi I, mali podvig je napravila Cedevita u Španiji.U neizvjesnoj završnici Gran Canaria je imala zadnji napad, ali je šut za produžetak Spencera Nelsona blokirao Damjan Rudež, pa su gosti slavili 86:89. Opet su košarkaši Cedevite bili tricaški raspoloženi, pogodili su 18 trica.Rudež i Wright su postigli po 23 poena, Princ je dodao 5 za sedam minuta.U ekipi Gran Canarije Jaycee Caroll 27 poena.

U grupi J je Kijevski Budivelnik u gostima dobio Le Mans 72:77 i sada ima omjer 3:1.Po 3:1 također imaju Estudiantes i Caserta u grupi K.U međusobnom duelu Estudiantes je slavio deset razlike, 90:80, ali bez obzira na ovaj rezultat po svemu sudeći će ova dva sastava u četvrtfinale.

Tamo je i još jedan klub iz Španije Cajasol Sevilla.Sevilla nije imala problema u Berlinu protiv Albe, završilo je 81:95, uz zanimljiv duel Derricka Allena i Paula Davisa.Obojica su ubacila po 21 poen.Benetton je dobio Panellinios 82:72 i vrlo je blizu četvrtfinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti