UNICS osvojio Eurocup
UNICS je opravdao očekivanja

Marko Popović MVP Final Foura

UNICS osvojio Eurocup

M. Maksimović
Teme:

UNICS Kazan je prije početka završnog turnira bio veliki favorit, bez obzira na domaći Benetton, neugodnu ekipu Cajasol Seville ili željnu dokazivanja Cedevitu. I opravdali su očekivanja, jer realno imaju ekipu koja vrijedi naslova u ovom takmičenju, koja vrijedi Eurolige. Na kraju je UNICS slavio sa 92:77.

Neizvjesnosti baš kako to sugeriše krajnji rezultat nije bilo, ili bolje rečeno nestala je već nakon prve dionice. Zvanično, nestala je već na poluvremenu. UNICS je nakon deset minuta imao 32:16, na poluvremenu 51:36.

U trećoj četvrtini se Cajasol vratio na -7, onda je Marko Popović zabio za +11, posljednji put je zaprijetio Earl Calloway tricom na isteku 30. minute za - 9, ali to je bilo sve. Onda je stvar u svoje ruke uzeo Maciej Lapme, Poljak koji je od 21 poen UNICS-a ubacio 14. Po statistici, Marko Popović je došao do double-double učinka sa 18 poena i 11 asista, baš kao i Lampe koji je više skakao, uz 26 poena dodao je i 11 skokova. Poljak je promašio tek četiri lopte za 32 minute. Još je dvocifren bio je Kelly McCarthy sa 18, 15 je ubacio Terrell Lyday, Hasan Rizvić je dodao 6.U ekipi Cajasola svakako se izdvajaju Louis Bullock i Urtasun Txemi sa po 15 poena. MVP Final Foura Eurocupa je Marko Popović.

Svoju sjajnu sezonu u Evropi je trećim mjestom zaključila Cedevita. U susretu za treće mjesto Cedevita je savladala Benetton 59:57. Kod +1 za Cedevitu, Corsley Edwards je pogodio jedno slobodno. Na drugoj strani nisu pogodili Stefan Marković za tri, odnosno Donatas Motiejunas za produžetak. Kod Cedevite najučinkovitiji bio je Edwards 16 poena, kod Benettona po deset dali su Motiejunas i Brunner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti