Union Berlin razbijen u Frankfurtu, nova pobjeda Kölna

Njemačka 2. Bundesliga

Union Berlin razbijen u Frankfurtu, nova pobjeda Kölna

A. Haznadarević

U okviru nedjeljnog dijela njemačke 2. Bundeslige, završena su sva tri susreta, u kojima su FSV Frankfurt i Köln ostvarili pobjede, dok su Sandhausen i Kaiserslautern remizirali rezultatom 1:1.

FSV je sa 3:0 razbio gostujući Union Berlin, a pogađali su Yelen u 10., Gorlitz u 19., te ponovo Zafer Yelen u 49. minutu meča.

 

Momčad Kölna je sa 2:1 savladala Regensburg, a McKenna je prvi zabio u 28. minutu za vodstvo domaćih. Smanjio je Marco Djuricin u 73. minutu, da bi Royer tri minuta pred kraj meča donio pobjedu Kölnu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Jedini remi odigran je između Sandhausena i Kaiserslauterna, a rezultat na kraju meča je glasio 1:1. Poveli su gosti preko Idrissoua u 18. minutu, a Riemann je izjednačio u 67. minutu i donio tako bod svojoj momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.