Union Berlin se pobjedom vratio u borbu za vrh

2. Bundesliga, 22. kolo

Union Berlin se pobjedom vratio u borbu za vrh

Premijerne utakmice 22. kola 2. Bundeslige ponudile su tri zanimljiva susreta, a najzanimljivije je bilo u susretu Energie Cottbus – Aue gdje je viđeno čak pet golova.

Gosti su već nakon prvih 45 minuta utakmice riješili pitanje pobjednika obzirom da je Aue već u 18. minuti imao vodstvo od 2:0, a u oba navrata mrežu domaćina pogodio je Löning. Prvo u 15., a potom i tri minute kasnije. Prednost gostiju poveća je Sylvestr u 36. minuti utakmice. 

U nastavku susreta Cottbus je zaigrao mnogo bolje, a samo tri minute igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Stiepermannu da svojim golom smanji vodstvo gostiju. Osamnaest minuta prije kraja Stiepermann je bio precizan iz penala, te tako ovome meču vratio rezultatsku neizvjesnost.

Ekipa Ingolstadta je upisala vrlo važnu pobjedu od 2:0 na gostovanju kod Arminije. Strijelac vodećeg gola za goste bio je Hofmann u 51. minuti, da bi trijumf Bavarca ovjerio Lappe u 83. minuti meča.

Vodstvo od 1:0 imala je i ekipa Union Berlina, a do njega je stigla u 39. minuti golom Mattuschke iz penala. Ipak, u 76. minuti pobjedu domaćina ovjerio je Schönheim i tako je vratio na poziciju broj tri na tabeli popularne Cvajte.

2. Bundesliga, 22. kolo:
Arminia Bielefeld – Ingolstadt 0:2 (Hofmann 51, Lappe 83)
Energie Cottbus – Aue (Stiepermann 48, 72 / Löning 15, 18, Sylvestr 36)
Union Berlin - FSV Frankfurt 2:0 (Mattuschka 39, Schönheim 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti