Union Berlin slavio u Dresdenu, Mravac bez minutaže

2. Bundesliga, treće kolo

Union Berlin slavio u Dresdenu, Mravac bez minutaže

Edmir Škorić

Nogometaši Union Berlina i Münchena 1860 upisali su gostujuće pobjede u trećem kolu druge njemačke Bundeslige.

Dynamo je u Dresdenu upisao prvi poraz u sezoni nakon dva uzastopna remija. Bolji od njih bili su gosti iz Berlina. Union je slavio s 3:1, a prva dva gola postigli su Brandy u 23., odnosno Mattuscha u 25. minuti. Kreilach je u 73. povisio na 0:3.

Uspio je hrvatski internacionalc Sušac u 73. smanjiti na 1:3, no to je bio konačan rezultat. Za Dynamo nije nastupio bivši bh. reprezentativac Adnan Mravac. On je presjedio na klupi svih 90 minuta.

Munchen 1860 slavio je u Dusseldorfu i upisao prvu pobjedu. Poveli su gosti golom Lautha u devetoj minuti, a Benschop je iz penala u 37. minuti poravnao na 1:1. Trijumf gostima donosi bivši igrač Hajduka Tomasov u 78. minuti.

FSV Frankfurt je spasio čast domaćina pobijedivši pred svojim navijačima Bochum s 1:0. Gol odluke postigao je Epstein u devetoj minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundesliga, 3. kolo:

Dynamo - Union Berlin 1:3 (Sušac 73/ Brandy 23, Mattuscha 25, Kreilach 37)
Dusseldorf - 1860 Munchen 1:2 (Benschop 37 - penal/ Lauth 9, Tomasov 78)
FSV Frankfurt - Bochum 1:0 (Epstein 9)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.