Union deklasirao Bochuma, Zahiroviću ni minute

2. Bundesliga, 18. kolo

Union deklasirao Bochuma, Zahiroviću ni minute

Fudbaleri Bochuma doživjeli su težak domaći poraz u okviru 18. kola 2. Bundeslige, a bodove iz Bochuma odnio je Union Berline nakon ubjedljive pobjede od 4:0. U početnom sastavu domaćeg tima ponovo nije bilo bh. reprezentativca Adnana Zahirovića.

Quiering je goste doveo u vodstvo već u 13. minuti utakmice, a osam minuta prije kraja prvog dijela igre isti igrač je povisio vodstvo gostiju na 2:0. Nastavak susreta nije donio ništa novo po izabranike Petera Neururerea.

Iako je domaći trener već na početku drugog dijela igre napravio dvostruku izmjenu, to nije pretjerano pomoglo njegovom timu obzirom da su već u drugoj minuti drugog poluvremena primili i treći pogodak na ovome susretu, a pogodio je Terrode.

Pravi šamar fudbaleri Bochuma doživjeli su pet minuta kasnije kada je Köhler pogotkom za 4.0 srušio sve planove dogovorene na poluvremenu u svlačionici Bochuma.

U drugom susretu koji se igrao u isto vrijeme Fortuna Düsseldorf je slavila na Energie Cottbusa sa 2:1. Iako su domaći odlično otvorili susret i već u 7. minuti poveli sa 1:0 preko Affanea, rezultatski zaostatak od jednog gola nije pretjerano demoralisao gostujuće fudbalere Fortune. Samo četiri minute nakon vodstva Cottbusa Hoffer je svojim golom poravnao rezultat i vratio utakmici rezultatsku neizvjesnost.

Igrala se 63. minuta kada je za vodstvo gosti precizan bio Benschop, da bi sedam minuta prije kraja ovoga susreta pobjedu gostiju ovjerio Erat

2. Bundesliga, 18. kolo:
Vfl Bochum – Union Berlin 0:4 (Quiering 13, 37, Terrode 47, Köhler 52)
Energie Cottbus – Fortuna Dusseldorf 1:3 (Affane 7 / Hoffer 11, Benschop 63, Erat 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.