Union potvrdio izlazak iz krize, remi u Frankfurtu

2. Bundesliga. 19. kolo

Union potvrdio izlazak iz krize, remi u Frankfurtu

Za razliku od utakmica 19. kola 2. Bundeslige odigranih jučer, fudbaleri u Cvajti su danas bili golgeterski mnogo raspoloženiji.

Nakon jednog negativnog niza Union je današnjom pobjedom od 4:2 pred domaćom publikom protiv Bielefelda uspio uvezati dvije pobjede. Ipak, sami početak utakmice nije izgledao obećavajuće za domaćine nakon što je već u prvoj minuti za vodstvo gostiju od 1:0 pogodio Klos.

Fudbalerima Uniona trebalo je sedamnaest minuta da ponište vodstvo gostiju, a to je učinio Eggimann, da bi u 26. minuti utakmice domaći stigli do totalnog preokreta nakon gola Kohlmanna. Tri minute prije kraja pitanje pobjednika u ovome susretu riješio je Nemec koji je pogodio mrežu gostiju za vodstvo svog tima od 3:1.

Igrala se četvrta minuta drugog poluvremena kada je Mattuschka pogodio za bijele tačke za 4:1, da bi konačnih 4:2 postavio Jerat dvije minute kasnije, takođe iz penala.

Drugi susret 19. kola između Frankfurta i Münchena 1860 završen je remijem 2:2. Frankfurt je poveo preko Leckieja, a sastav iz Minhena je do boda stigao golom Stoppelkampa iz penala, nakon što je prethodno isključen Konrad radi drugog žutog kartona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Novo vodstvo domaćima donio je Yelen pogotkom u 70. minuti utakmice, da bi „zehcigeri“ do boda stigli zahvaljujući drugom golu Stoppelkampa u prvoj minuti sudijske nadoknade.

2. Bundesliga. 19. kolo:
Union Berlin – Arminia Bielefeld 4:2 (Eggimann 18, Kohlmann 26, Nemec 42, Mattuschka 49 / Klos 1, Jerat 51)
Frankfurt - München 1860 2:2 (Leckie 21, Yelen 70 / Stoppelkamp 38, 90+1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.