Union propustio pobjedu nad Herthom u berlinskom derbiju

2. Bundesliga, 21. kolo

Union propustio pobjedu nad Herthom u berlinskom derbiju

Edmir Škorić

Berlinskim derbijem večeras je kompletirano 21. kolo 2. njemačke Bundeslige Union je ispustio dva gola prednosti na gostovanju kod favorizirane Herthe.

Union je u devetoj minuit poveo, kada je Simon Terodde iskoristio neopreznost domaće odbrane i na kraju matirao Thomasa Krafta. Hertha je bila bolja tokom čitavog meča, ali i u petoj minuti nastavka zatresla se mreža domaćih.

 

Torsten Mattuschka je kratko dodao loptu svom suigraču nakon kornera, ponovo je dobio loptu u svoje noge, majstorski je centrirao, a Adam Nemec ostao sam na nekoliko metara od Herthinog gola. Ostalo je samo da je glavom pospremi u mrežu.

 

Vraća se Hertha u život u 73 minuti. Ronny je izveo korner, Adrian Ramos glavom loptu zakucao u mrežu gostiju, a onda u 86. minuti Ronny postiže spektakularan pogodak iz slobodnjaka, što je bio njegov 12. gol u sezoni. 

 

Ostalo je 2:2, a Hertha se vodećem Eintrachtu iz Braunschweiga primakla na dva boda, dok je Union sada četvrtoplasirani s 31 bodom. 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundesliga, 21. kolo:

Hertha - Union 2:2 (Ramos 73, Ronny 86/ Terodde 9, Nemec 50)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.