Union umanjio šanse K'lauterna za plasman u Bundesligu
Trenutak kada je Brandy lobovao gostujućeg golmana

2. Bundesliga, 32. kolo

Union umanjio šanse K'lauterna za plasman u Bundesligu

U posljednjoj utakmici 32. kola Kaiserslautern nije uspio izboriti pobjedu na gostovanju kod Union Berlina i tako se dodatno približiti trećeplasiranom Fürthu, a utakmica u Berlinu završena je rezultatom 1:1.

Gostujući tim nije tako uspio materijalizovati kiks Greuther Fürtha i približiti se trećoj poziciji na samo jedan bod zaostatka.

Utakmicu su bolje otvorili fudbaleri domaćeg tima, koji su mnogi nakon prvog dijela prvenstva vidjeli kao jednog od glavnih kandidata za plasman u Bundesligu, ali je ekipa čiji je dres u jednom periodu svoje karijere nosio i Sergej Barbarez, posustala u nastavku šampionata.

Union je bolje ušao u utakmicu, krenuo dosta ofanzivno, kao da su domaći fudbaleri bili ti kojima je trebala pobjeda u ovome meču kako bi ostali u utrci za plasman na pozicije koje vode u Bundesligu ili u razigravanje za nju. Već u 9. minuti super se između dvojice odbrambenih igrača snašao Brandy, te loptu koja mu je već bježala uspio sjajnim lob udarcem prebacio gostujućeg golmana za vodstvo Uniona od 1:0.

Nakon što su do sredine prvog poluvremena držali konce igre u svojim nogama, uslijedilo je lagan pad ritma, a terenom su zagospodarili gostujući fudbaleri. U posljednjih 15 minuta gosti su imali nekoliko izglednih prilika, ali su do izjednačenja stigli tek pet minuta prije kraja kada je Srđan Lakić glavom pogodio za izjednačenje.

U drugih 45 minuta gosti su bili ti koji su imali više loptu u svojim nogama, dok su se domaće više fokusirali na kontranapade. 

U nastavku su gosti dva puta pogađali okvir gola, ali lopta na žalost po fudbalere K'lauterna nije htjela u gol. ovim remijem gosti su sebi, dva kola prije kraja, značajno umanjili šanse za plasman u Bundesligu, iako teoretske još uvijek postoje.

2. Bundesliga, 32. kolo:
Union Berlin - Kaiserslautern 1:1 (Brandy 9 / Lakić 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.