Nemoć Uniteda u gradskom derbiju, De Gea ga spašavao blamaže

City slavio s 2:0

Nemoć Uniteda u gradskom derbiju, De Gea ga spašavao blamaže

Edmir Škorić

U najvećem derbiju 11. kola engleskog Premiershipa Manchester City je kao gost nadigrao ekipu Manchester Uniteda i slavio je s 2:0.

United je u posljednje vrijeme uspio barem malo da se vrati u život. Nakon teškog poraza od Liverpoola na Old Traffordu, uslijedila je pobjeda na teškom gostovanju kod Tottenhama, pa bod u Bergamu u Ligi prvaka protiv Atalante, a danas novi poraz.

Crveni vragovi su na svom terenu bili potpuno nemoćni protiv Cityja, koji je po svim parametrima bio bolji i zasluženo slavio, a sreća domaćih je da je bio De Gea na golu jer je Španac nekim čudesnim odbranama spriječio teži poraz svog tima.

U sedmoj minuti Eric Baily je postigao autogol nakon jednog od mnogobrojnih ubačaja sa lijeve strane Cityjevog napada. U završnici prvog dijela Cancelo sjajno centra, lotpa se prolazi i dolazi do Bernarda Silve koji je siguran za 2:0.

Napravio je određene promjene Ole Gunnar Solskjaer, ali i u nastavku je njegov tim bio nemoćan. City je svjesno umrtvio utakmicu, te je rutinski priveo istu kraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je City blizu trećeg gola u 81. minuti, ali je Foden pogodio stativu iako je izgledalo da će lopta u mrežu. Inače, ovaj meč su propustili Pogba i Varane s jedne te Laporta, Torres i Mendy s druge strane.

City je s 23 boda došao na drugo mjesto, a lider Chelsea ima dva boda više i utakmicu manje, pošto će kasnije ugostiti Burnley. United ostaje petoplasirani sa 17 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Iziksaudvicu
Igrači bezvoljni, daleko od bilo kakve igre. Ole strašan si fudbaler bio, idi dok nisi obraz skroz izgubio. Fergusone preuzmi i vrati putem stare slave. GGMU
10 0
MaDaj
Bruka od tima… kad ih vidiš ba papiru prepadnem se sve lavovi.. kad ih vidiš na terenu sve MALE mace … fakat 38% loptu u svojim nogama, protiv gradskog rivala … bruka neviđena !!!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi