United golovima iz penala savladao Otelul
Wayne Rooney

Oba gola postigao Wayne Rooney

United golovima iz penala savladao Otelul

Mnogi su smatrali da će se Manchester United prošetati kroz grupu C Lige prvaka, međutim Crveni đavoli i večeras su se namučili. Na gostovaju sa dva gola iz penala savladali Otelul.

Otelul je stvorio nekoliko prilika na početku utakmice, da bi United u drugom dijelu prvog poluvremena bio dominantniji. Međutim, na odbor se otišlo bez golova.

United je u drugom poluvremenu bio nešto ofanzivniji. Sudija je u 64. minuti pokazao na bijelu tašku, a udarac sa jedanaest metara izveo je Wayne Rooney i pogodio za vodstvo Crvenih đavola.

Samo tri minute poslije tim Alexa Fergusona upao je u probleme. Ostali su bez Nemanje Vidića koji je zaradio crveni karton. Škotski stručnjak odmah je uveo Jonnyija Evansa kako bi poopunio rupu u zadnjoj liniji.

Otelul je napadao u cilju da dođe do bar jednog gola. Ferguson je u 83. minuti uveo Phila Jonesa kako bi pojačao odbranu. Međutim, u posljednjim trenucima utakmice Rooney je postigao drugi gol i to ponovo sa bijele tačke.



Benfica lako do tri boda u Švicarskoj

U drugoj večerašnjoj utakmici grupe C Benfica je sa 2:0 na gostovanju savladala Basel. Švicarska ekipa bila je nešto bolja u prvom poluvremenu, međutim na odmor se otišlo sa prednošću gostiju, a u 20. minuti pogodio je Bruno Cesar.

Portugalska momčad u drugom poluvremenu krenula je ofanzivno unatoč prednošću od jednog gola. Nakon prilika Emersona i Pabla Aimara, Oscar Cardozo svoju je iskoristio u 75. minuti i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.