United minimalno, Cluj iznenadio Bragu

Liga prvaka, grupa H

United minimalno, Cluj iznenadio Bragu

Edmir Škorić

Manchester United je minimalno savladao Galatasaray na Old Traffordu u prvom kolu grupe H, dok je u drugoj utakmici Cluj iznenadio Bragu.

Manchester United je na Old Traffordu ugostio Galatasaray. Turci su pružili dobru partiju, ali iskustvo je nastrani Crvenih vragova, a do pobjede su stigli golom već u sedmoj minuti.

Shinji Kagawa je dodao loptu do Michaela Carricka, odnosno izmijenili su dupli pa, da bi Englez uspio da izađe sam pred Musleru, potom obišao golmana gostiju iz Istanbula i u padu s četiri metra pogodio. 

Mogao je bivši igrač Arsenala, Eboue, u 31. vratiti stvari na početak, no pogodio je samo vanjski dio mreže. 

U 52. minuti penal za United, ali je Nani propustio priliku udvostručiti prednost domaćih. Njegov udarac odbranio je Muslera. 

Pravu senzaciju napravio je Cluj, koji je u gostima iznenadio prošlogdišnjeg finalistu Evropske lige, ekipu Brage. Rumunima je pobjedu donio Bastos s dva pogotka. 

Sougou je s lijeve strane odlično uposlio Bastosa, koji je izašao pred Beta i bez problema zatresao mrežu. Bilo je to u 19. minuti, a u 34. minuti isti igrač je prošao po lijevoj strani, nisu ga uspjeli zaustaviti četvorica domaćih igrača, da bi na kraju desnom nogom loptu zakucao u mrežu i tu je sve bilo gotovo. 

Ostatak utakmice protekao je u dominaciji Portugalaca, ali nisu uspjeli doći barem do utješnog pogotka. Cluj je osvojio vrijedna tri boda i zajedno s Unitedom nakon prvog kola dijeli prvu poziciju. 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:
United - Galatasaray 1:0 (Carrick 7)
Braga - Cluj 0:2 (Bastos 19, 34)






Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.