United na vrhu grupe C, savladan Otelul
Antonio Valencia proslavlja gol

Benfica remizirala sa Baselom

United na vrhu grupe C, savladan Otelul

Manchester United je, nakon pobjede nad Otelulom od 2:0, zasjeo na prvu poziciju u grupi C i to samo zahvaljujući boljoj gol razlici od Benfice, koja je večeras remizirala sa Baselom na svom terenu.

Antonio Valencia je već u 8. minuti doveo Manchester United u vodstvo. Phil Jones je centrirao sa desne strane, Michael Owen zakasnio je na loptu, mešutim na pravom mjestu se našao Evkadorac.

Sir Alex Ferguson morao je već u 11. minuti izvršiti izmjenu, a umjesto povrijeđenog OWena ušao je Javier Hernandez. Crveni đavoli su nakon postignutog gola dominirali, a gosti su pred kraj prvog poluvremena stvorili dvije prilike preko Mariusa Pene i Ionuta Neagua.

Početkom drugog dijela Dimitar Berbatov je prvi zaprijetio, ali njegov udarac je zaustavljen. Nakon toga u prilici je bio i Chicharito. Bilo je prilika u drugom poluvremenu na obje strane, no rezultat se nije mijenjao sve do 87. minute.

Konačan rezultat ove utakmice postavio je Wayne Rooney, koji je šutirao sa nekih 25 metara, a lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača gostiju. Tako da je gol engleskog napadača odveo Crvene đavole na prvo mjesto u grupi zbog bolje gol razlike u odnosu na Benficu.

Benfica i Basel podijelili bodove

U drugom susretu grupe C Benfica i Basel podijelili su golve. Domaći su stvorili više prilika, međutim gosti su imali nešto više loptu u svom posjedu. Nicolas Gaitan je u 4. minuti u šesnaestercu odlično spustio loptu glavom za Rodriga koji je postigao sjajan pogodak. Benjamin Huggel je izjednačio rezultat u 64. minuti i on se do kraja susreta nije mijenjao.


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.