United poražen, ali ide u finale protiv Southamptona

Poraz nakon 17 mečeva

United poražen, ali ide u finale protiv Southamptona

Fudbaleri Manchester Unitda poraženi su večeras u gostima kod Hulla sa 2:1, ali ipak su se plasirali u finale Liga kupa jer su prvi meč na Old Traffordu dobili sa 2:0.

Hull City se nije unaprijed predao pa su u današnjoj utakmici učinili sve kako bi stigli prednost Crvenih đavola, ali ipak u tome nisu uspjeli.

Hull je poveo u 35. minuti nakon penala, a precizan sa bijele tačke bio je Huddlestone. Prije toga, ali i nakon toga nije bilo većih šansi pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćih.

Nastavak meča donio je izjednačenje Manchestera i to u 66. minuti, a strijelac pogotka bio je Paul Pogba. Prije toga je bilo nekoliko sumnjivih situacija u kojima su fudbaleri Uniteda tražili penale, ali nisu ih dobili.

Ipak, pred sami kraj meča Hull je uspio da postigne još jedan pogodak i da barem stigne do pobjede, a strijelac je bio Omar Baye Niasse za konačnih 2:1. Ovo je bio prvi poraz Manchestera nakon 17 mečeva u kojima su bili nepobjeđeni. 

Crveni đavoli će u finalu igrati protiv Southamptona koji je sinoć izbacio Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:



Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi