United prelomio: David de Gea neće dobiti novi ugovor!
Ove sezone je španski golman pružao mnogo skromnije partije na golu Uniteda i to je ekipu u nekoliko bitnih utakmica skupo koštalo (Foto: EPA)

Ništa od produžetka saradnje

United prelomio: David de Gea neće dobiti novi ugovor!

Midhat Šljivak

Španski golman David de Gea neće dobiti novi ugovor u Manchester Unitedu.

Ovaj 28-godišnji čuvar mreže ima ugovor do ljeta naredne godine. Spreman je da ostane na Old Traffordu, ali ako mu klub ponudi sedmičnu platu od gotovo pola miliona funti.

Iako važe za jedan od najbogatijih timova svijeta, rukovodstvo Manchester Uniteda mu nije spremno ponuditi toliko novca. Njihova ponuda je 350.000 funti sedmično i nove ponude neće biti.

Prvi čovjek kluba Ed Woodwoord saopštio je De Gei kako mu neće izaći u susret sa njegovim zahtjevima, a to znači da će ga gotovo sigurno prodati ovog ljeta.

Ekipa sa Teatra snova već traži novo goglmana. Za sada se dvojica povezuju sa dolaskom u ovaj tim, a navodno je prva želja holandski čuvar mreže Jasper Cillessen.

Holanđanin je odlučio da napusti Barcelonu nakon tri godine zbog manjka minutaže, a vrlo lako bi se na kraju moglo desiti da potpiše za United u transferu vrijednom 25 miliona eura.

Također, Unitedu je nedavno ponuđen i golman Real Madrida Keylor Navas, ali za sada je mnogo bliža opcija dovođenje Cillessena.

Što se De Gee tiče on će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u redovima francuskog PSG-a, koji mu je spremio nevjerovatnu ponudu.

Parižani su ekipi iz Manchestera za njegove usluge ponudili 60 miliona funti, a Špancu je ponuđen petogodišnji ugovor vrijedan nestvarnih 24 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovakva ponuda se sasvim sigurno ne može propustiti i De Gea bi na kraju lako mogao među stative PSG-a.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Manchester mu nudi 20 mil. € po sezoni, on traži 28. Kakav bolestan svijet, kakav ufurani šupak.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije