United se neslavno proveo na Stadionu svjetlosti
Foto: EPA

Poraz Crvenih đavola

United se neslavno proveo na Stadionu svjetlosti

Manchester United je u 26. kolu Premier lige doživio poraz na gostovanju kod Sunderlanda rezultatom 2:1 i tako napravio veliki korak unazad u borbi za Ligu prvaka, pa možda čak i titulu prvaka koju su na Old Traffordu stidljivo najavljivali do prije dva kola.

Već u trećoj minuti se dalo nagovijestiti kako će se Crveni đavoli provesti na Stadionu svjetlosti. Khaziri je pogodio za 1:0 i tako u startu stavio favorizovani United na muke.

Igrao se 39. minut kada je na asistenciju Juana Mate pogodio Anthony Martial. Mladi napadač Manchester Uniteda se lijepo snašao i postavio rezultat prvog poluvremena.

Golova nije bilo sve do samog finiša utakmice, a onda je u 82. minuti Sunderland stigao do prednosti i pobjede. Nakon jednog kornera je glavom šutirao Kone, a De Gea nije najbolje reagovao, pa mu je pripisan autogol.

Manchester United je ostao na petoj poziciji sa 41 bodom, što je šest manje od četvrtoplasiranog Manchester Cityja, koji ima i utakmicu manje. Sunderlandu ova pobjeda vraća u nadu za opstanak, a ovaj klub se nalazi na 18. mjestu sa svega jednim bodom zaostatka u odnosu na Newcastle koji je u sigurnoj zoni.

Za Sunderland je ovo bila prva pobjeda protiv Manchester Uniteda na domaćem terenu još od daleke 1997. godine.

Premier liga, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sunderland - Manchester United 2:1


sunderland vs man utd goal 2-1 de Gea D... by shpetim-aliu1
Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi