United slavio u derbiju
Steve Ralston slavi pogodak za svoj New England

Mayor Soccer League

United slavio u derbiju

Ovo kolo u MLS-u napadači nisu bili posebno raspoloženi za razliku od nekoliko prethodnih kola.

Colorado je bio bolji od lidera lige Houstona sa minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je Julien Baudet u 55. minuti utakmice. Tako je Houston nakon skoro dvije godine doživio dva nizana poraza.  

New York je upisao drugu uzastopnu pobjedu. Ovog puta Red Bullsi su bili bolji od lidera Istoka Columbus Crewa rezultatom 1:0. Ponovo je pobjednički gol za Red Bull postigao Dane Richards u 63. minuti utakmice.  

LA Galaxy je golom Davida Beckhama u 80. minuti bio bolji u Clasicu od gradskog rivala Chivasa. Derbi nije opravdao očekivanja, a domaći igrači su iskoristili jednu od rjetkih šansi na utakmici i zabilježili novu pobjedu.  

New England je bio bolji od San Josea sa 2:1. NE igra vrlo dobro u posljednje vrijeme, dok s druge strane San Jose igra očajno. Revolution je došao u vodstvo u 68. minuti golom Stevea Rolstona, a samo šest minuta kasnije Thompson povisuje na 2:0. Počasni gol za goste postiže Ramon Sanchez u sudijskom vremenu utakmice.  

U derbiju kola DC United je slavio u gostima nad Chicagom sa 1:0, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Bryan Nemoff u 11. minuti utakmice. Istim rezultatom je slavio i Real na gostovanju kod Kansasa. Pobjedu gostima iz Salt Lakea donio je Pablo Campo u 18. minuti utakmice.  

Rezultati:

LA Galaxy – Chivas USA 1:0
NE Revolution – San Jose 2:1
Seattle – Toronto 0:0
Chicago – DC United 0:1
Kansas – Real SL 0:1
Colorado- Houston 1:0
NY Red Bull – Columbus 1:0

Poredak:

ISTOK: Columbus 39, Chicago 38, NE Revolution 33, DC United 32, Toronto 31, Kansas 21 i New York 13.
ZAPAD: Houston 40, LA Galaxy 38, Seattle 34, Colorado, Chivas i Real 33, Dallas 23 i San Jose 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije