United upisao prvu pobjedu sezone

Major League Soccer

United upisao prvu pobjedu sezone

Sezona u MLS-u nastavljena je sa sinoćnje četiri utakmice u kojima su tri pobjede upisali gosti. Galaxy je ponovo slavio, dok je prvu pobjedu sezone upisao DC United.

LA Galaxy je nastavio s dobrim rezultatima i nakon punih osam godina upisao pobjedu u Denveru protiv Colorada. Jedini pogodak na utakmici postigao je Alan Gordon u 21. minuti, a treba istaći da je ovo Coloradu prvi domaći poraz nakon avgusta 2009. Bila je ovo prva utakmica Galaxyja ove sezone u kojoj strijelac nije bio Edson Buddle.

Prvu pobjedu ove sezone upisao je DC United, koji je sa 2:1 bio bolji od Kansasa. Danny Allsopp je postigao dva pogotka u prvom poluvremenu i postao prvi Australac koji je postigao pogodak u MLS-u, a počasni pogodak za Wizardse postigao je Kei Kamara u 90. minuti.

Iako je posljednjih 18 minuta igrao sa igračem manje, Dallas je u velikom teksaškom derbiju uspio slaviti prvu pobjedu sezone, a inače prvu u Houstonu. Ugo Ihemelu je u 78. minuti odlučio teksaški derbi i donio tri boda Dallasu.

Najubjedljiviju pobjedu kola upisao je Chivas koji je sa 4:0 slavio kod New Englanda. Jesus Padilla je postigao dva, a Justin Braun i Blair Gavin po jedan pogodak. Revolution je drugu utakmicu zaredom završio sa deset igrača, jer je Marko Perović u 29. minuti isključen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.