Unitedove rezerve poražene u Istanbulu

Cluj bolji od Brage

Unitedove rezerve poražene u Istanbulu

Edmir Škorić

U petom kolu grupe H Lige prvaka domaće pobjede ostvarili su CFR Cluj i Galatasaray.

Manchester United je u prošlom kolu osigurao plasman u osminu fianla, pa je menadžer Engleza Sir Alex Ferguson odlučio u sastav protiv Galatasarayja poslati igrače koji inače ne igraju često.

 

Takav sastav Uniteda nije uspio ostati neporažen na paklenom gostovanju u Istanbulu. Galata je potpuno zasluženo došla do trijumfa, a gol odluke postigao je Burak Yilmaz u 53. minuti.

 

Selcuk Inan je ubacio iz kornera, Yilmaz glavom loptu poslao u mrežu Vragova za veliko slavlje domaćih. 

 

United je ostao na 12 bodova, a Galata i Cluj su na sedam i oni će se u posljednjem kolu boriti za plasman u osminu finala. 

 

Rumuni su zadržali šanse da se plasiraju dalje nakon večerašnje 3:1 pobjede nad Bragom. Rui Pedro je hat-trickom Cluju donio tri boda, dok su Portugalci preko Alana u 17. minuti došli do jedinog gola.

 

Posao im je otežao Douglao koji je u 45. minuti isključen, no u nastavku nije bilo promjene rezultata i ostalo je 3:1 za rumunsku momčad.

 

Grupa H Lige prvaka, 5. kolo:

CFR Cluj - Braga 3:1 (Rui Pedro 7, 15, 33/ Alan 17, Douglas 45 - ck)

Galatasaray - Manchester United 1:0 (Yilmaz 53)

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 


szólj hozzá: Galatasaray vs Man United 1:0 Burak Yilmaz
szólj hozzá: Cluj vs Braga 1:0 Rui Pedro
szólj hozzá: Cluj vs Braga 2:0 Rui Pedro
szólj hozzá: Cluj vs Braga 2:1 Alan
szólj hozzá: Cluj vs Braga 3:1 Rui Pedro
Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.