Unitedu samo bod na gostovanju kod Burnleyja
Foto: EPA.eu

Nastavlja se kriza Crvenih đavola

Unitedu samo bod na gostovanju kod Burnleyja

Kriza na početku nove sezone engleskog Premiershipa nastavila se za fudbalere Manchester Uniteda, a Crveni đavoli u okviru 3. kola najelitnijeg engleskog fudbalskog ranga nisu uspjeli slaviti na gostovanju kod novajlije Burnleyja. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na semaforu je stajalo 0:0.

Svoje mjesto u početnom sastavu ekipe Louisa van Gaala našlo je i najskuplje pojačanje u historiji Uniteda, Angel Di Marija. Samo nešto više nakon 48 sati od potpisa za tim sa Old Trafforda Argentinac je u "sedmici" istrčao na travnjak stadiona Turf Moor.

Ekipa na za čije je sastavljanje holandski stručnjak potrošio gotovo 200 miliona funti pokazalo je jako malo, pogotovo u drugom dijelu meča, kada je United djelovao jako usporeno.

Susret je protekao bez pravih šansi ukoliko se izuzme pogođena prečka Davida Jonesa za Burnley iz slobodnog udarca već u 4. minuti susreta. Ipak i United je mogao do gola, ali na jednu sumnjivu situaciju u kaznenom prostoru domaćina, glavni arbitar se nije oglasio.

U nastavku drugog dijela United je imao neke šanse i polušanse, ali nepokretni napad gostiju nije uspio da na pravi način ugrozi domaćeg golmana. Ipak, u 82. minuti gosti su tražili očit jedanaesterac nakon što je lopta poslije šuta Younga u ruku pogodila jednog od odbrambenih fudbalera Burnleyja.

U posljednjih pet minuta tim sa Teatra snova je krenuo u totalnu ofanzivu, ali ona je na kraju završila bezuspješno, pa je meč okončan bez pobjednika, ali i bez golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Burnleyju je ovo bio prvi bod u sezoni, ok United nakon tri utakmice ima svega dva osvojena boda. 

Premiership, 3. kolo:
Burnley - Manchester United 0:0

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.