"Unitedu treba neko ko će Pogbu uhvatiti za vrat i uputiti ga na pravi put"

Nekadašnji igrač Crvenih đavola poručio

"Unitedu treba neko ko će Pogbu uhvatiti za vrat i uputiti ga na pravi put"

Endin Čaušević

Nakon što je na ljeto 2016. godine potpisao za Manchester United od Paula Pogbe očekivalo se da postane lider Crvenih đavola.

Međutim, Pogba još uvijek nije uspio da se nametne Joseu Mourinhu kao lider ove ekipe i prikaže partije koje je nekada pružao u dresu Juventusa. Nekadašnji igrač Uniteda, Daid May, izjavio je za engleske medije da Pogba jednostavno mora promijeniti svoje ponašanje.

"Pogba je u Juventusu izgledao nezaustavljivo, ali danas u Unitedu to ne pokazuje. Ne znam da li na sve to utiču i stvari izvan terena, njegovo ponašenje, farbanje kose svaki drugi dan i slično. Jose mu je davao mnogo šansi ove sezone, ali nijedna pozicija kao da mu ne odgovara. Mora se posvetiti više ekipi i poronalasku forme nego privatnom životu", rekao je May, te nastavio:

"Unitedu u ekipi treba igrač koji će kada je to potrebno unijeti disciplinu i red u ekipi. Uvijek smo to imali od Robsona, Keana, Vidića, Ferdinanda, Evre i Nevillea. Oni su znali saigrača uhvatiti za vrat i uputiti ga na pravi smjer, e to je ono što Pogbi treba neko ko će uvesti red. Takvi igrači izumiru, možda to može biti Matić ili Herrera, ali kao da se boje da urade nešto tako Pogbi".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi