Unitedu veliki derbi protiv Liverpoola

Liverpool poražen na Old Traffordu

Unitedu veliki derbi protiv Liverpoola

Edmir Škorić

Manchester United je s 3:1 savladao Liverpool u derbiju petog kola engleskog Premiershipa.

 Manchester je na Old Traffordu upisao novu, treću pobjedu i došao na 10 bodova, dok je Liverpool ostao na dvije pobjede.

Nakon prvih 45 minuta mreže se nisu tresle, niti je bilo većih prilika, da bi već u četvrtoj minuti United ipak došao do vodstva.

Mata je centrirao, a Danny Blind pogodio za slavlje domaćih. U 57. minuti šansa za Liverpool, Danny Ings je tukao, David de Gea je sjajno odbranio.

Nekoliko minuta kasnije opasno je pred golom gostiju, ali Ashley Young je zamalo neprecizan prilikom izvođenja slobodnog udarca. 

Dvadesetak minuta prije kraja dosuđen je penal za United. Joe Gomez je skrivio penal, a Ander Herrera je bio precizan za 2:0. Benteke je u 84. minuti smanjio na 2:1. Samo dvije minute kasnije rezervista Martial, pojačanje iz Monaca, postavlja konačnih 3:1.

U narednih nekoliko minuta stvari se nisu mijenjale, Van Gaalov United je mirno priveo meč kraju i stigao do vrijednih bodova u borbi za titulu.

Premiership, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

United - Liverpool 3:1 (Blind 49, Herrera 70 - penal, Martial 86/ Benteke 84)




Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije