Universidad i Espanola miroljubivo u prvoj
Borbenosti nije nedostajalo

Chile Apertura

Universidad i Espanola miroljubivo u prvoj

U prvom meču finala čileanske Aperture Universidad de Chile i Union Espanola odigrali su miroljubivo 1:1, što je možda malo iznenađenje s obzirom da su svi još prije početka prvenstva kao glavnog favorita izdvajali Universidad koji je okupio ponajbolju momčad u posljednjih desetak godina u Čileu.

Od samog početka meča domaći igrači su krenuli ofanzivno ka golu gostiju u nadi da što prije postignu gol, ali nisu uspjeli probiti autobus parkiran u svom šesnaestercu. Ipak, gosti iz kontra napada preko Maria Aravene dolaze u vodstvo u 20. minuti utakmice.

U nastavku su igrači Universidada krenuli još agresivnije, ali nije išlo. Konačno u 63. minuti utakmice najbolji igrač studenata Emilio Hernandez poravnava na 1:1. Do kraja meča ista slika na terenu, domaći napadaju, a gosti čuvaju odličnih 1:1 za revanš.

Nije bilo promjene do kraja pa su teren zadovoljniji napustili gostujući igrači koji imaju priliku pred svojim navijačima osvojiti dugo očekivanu titulu.

Rezultat:

Universidad de Chile – Union Espanola 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti