Upitan nastup Doborca i Martinovića

Bh. rukometaši u problemima

Upitan nastup Doborca i Martinovića

Adnan Beganović, foto: Branimir Prijak

"Nalazimo se u velikim problemima. Damir Doborac i Darko Martinović imaju porodičnih obaveza te je njihov dolazak pod velikim znakom pitanja, a Ivan Divković je povrijedio skočni zglob i teško da će biti spreman za utakmice", rekao je Halid Demirović, selektor bh. rukometaša, uoči dva kvalifikaciona meča protiv Srbije za plasman na Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriju.

Na prozivci se nisu pojavili ni Adnan Harmandić i Eldar Hajdarević, ali se njihov dolazak očekuje u toku dana.

Prema informacijama koje su danas predočene od strane selektora našeg tima Martinović svaki dan očekuje prinovu, dok je Doborac sa suprugom morao ostati u bolnici u Ljubljani, zbog njenih komplikacija u trudnoći.

Selektoru Demiroviću glavobolju je zadala i povreda Ivana Divkovića.
"Na treningu sam nezgodno doskočio i iskrenuo zglob. Danas sam bio kod ljekara koji mi je dao blokadu, ali me noga ponovo boli. Sutra u 12 sati ponovo idem na terapiju i tada ću definitivno znati da li ću biti spreman za susret", rekao je Divković za SportSport.ba.

Demirović je ponovio kako smatra da će odbrana biti ključ uspjeha, te da uprkos velikim problemima u kojima se nalazimo, imamo snage za trijumf u prvom meču. Zbog pomenutih problema, selektor je pozvao dvojicu novih igrača u odnosu na prvobitni spisak. Tako će priliku dobiti Nemanja Kerezović iz Konjuha i Faruk Halilbegović iz visočke Bosne.

Bh. rukometaši će trenirati u dvorani "Ramiz Salčin - Mojmilo" do srijede, a dan uoči utakmice (četvrtak) obaviće dva treninga u velikoj dvorani KSC "Skenderija - Mirza Delibašić".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.