Upitan ostanak Mazzarrija na klupi Napolija

Unatoč plasmanu u Ligu prvaka

Upitan ostanak Mazzarrija na klupi Napolija

Napoli je, može se slobodno reći, osigurao plasman u Ligu prvaka. No, još uvijek nije poznato da li će na klupi i sljedeće sezone biti Walter Mazzarri.

Mazzarri kaže kako mora razmotriti mnoge stvari prije nego stavi potpis na novi ugovor. Napoli je na trećem mjesto sa osam bodova prednosti nad Lazijom, koji ima utakmicu manje.

"Govorim istinu i ne želim da bude dvosmisleno. Prije svega kada dostignete ciljeve trebate sjesti za stol i vidjeti kakva je situacija", rekao je Mazzarri, dodavši:

"Uradio sam tako prošle sezone, kao što ću i ovog ljeta. Trener mora u obzir uzeti mnoge stvari. Pobjeda nad Genovom vrijedi mnogo, ali matematički se još nismo plasirali u Ligu prvaka".

"Liga prvaka je čvrsto takmičenje na visokom nivou. Moraju se uključiti mnogi faktori. Potrebna je snaga i morate imati dva velika igrača na svakoj poziciji", dodao je 49-godišnji stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.