Upitne licence za Željezničar i Mladost zbog neizmirenih obaveza?
Vrhovac i Mahmić nosili su dres Čelika, a onda su sa ispadanjem kluba s Bilinog polja iz Premijer lige promijenili klubove, te potpisali za Željezničar, odnosno Mladost

Klub s Bilinog polja traži naknadu za Vrhovca i Mahmića

Upitne licence za Željezničar i Mladost zbog neizmirenih obaveza? · Saznajemo

D. Kurbegović

Rukovodstvo NK Čelik svakodnevno radi na stabilizaciji kluba i povratku kluba na normalni kolosijek. Problema je mnogo, ali mladi ljudi iz Uprave kluba s Bilinog polja spremni su da se uhvate u koštac sa svim problemima, te vrate ponos Zenice na mjesto koje mu i pripada.

Nakon što su potpisali novi Reprogram s Poreznom upravom, otvorili prvi oficijalni Fan Shop kluba i vratili brojne dugove, rukovodstvo kluba okrenulo se i naplati potraživanja po osnovu naknada za treniranje.

Ranije su naplatili iznose po osnovu nogometaša koji su nekada igrali za Čelik, riječ je o Zvonimiru Plavčiću koji sada igra za Paderborn i Dženanu Burekoviću nogometašu turskog Göztepea.
Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba iz izvora N/FSBiH, klub s Bilinog polja želi da naplati i naknadu za treniranje za još dvojicu svojih bivših nogometaša.

Riječ je o Azuru Mahmiću, nogometašu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te Vedranu Vrhovcu iz sarajevskog Željezničara. Mahmić je crno-crveni dres nosio u omladinskim kategorijama Čelika, te je sa 16 godina debitovao za prvi tim Zeničana. Vrhovac je u Čelik stigao iz Viteza, kada je ovaj tim ispao iz lige, na Bilinom polju proveo je dvije sezone izborivši se i za status mladog reprezentativca BiH.
Željezničar i Mladost mogli bi imati probleme sa dobivanjem licence za narednu sezonu, a klub s Grbavice i sa licencom za Evropu, ako je naravno izbori jer do današnjeg dana nisu izmirili svoje obaveze za ove igrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kontaktirali smo čelnike Čelika, koji su za SportSport.ba potvrdili naša saznanja, a prvi čovjek Zeničana kazao je nešto više o pomenutom slučaju.

"Prošlo je vrijeme kada su fudbaleri iz NK Čelik odlazili bez ikakvog obeštećenja dok su se "ispod stola" 'namirivali' kvazi menadžeri i zastupnici. Tome je došao kraj, ova Uprava na čijem sam čelu će poduzimati sve da Čelik naplati ono što mu pripada. Sami krojimo svoju sudbinu, a sudbina ostalih će ovisiti o njihovom odnosu prema Čeliku. Poslali smo pismo i Prvostepenoj komisiji za licenciranje, te smo tražili da se ovim klubovima ne izda licenca za narednu sezonu dok ne plate svoja potraživanja koja imaju prema našem klubu", kazao je za SportSport.ba prvi čovjek zeničkog Čelika Denis Mušović.

Ovaj slučaj sigurno će imati i dalji nastavak, te se očekuje odgovor Željezničara i Mladosti, ali ono što je u ovom trenutku veoma izvjesno da na Bilinom polju neće odustati od potraživanja za svoje bivše igrače.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tale
Posteno, plati pa se klati
19 0
E.Car
Wooow strašno!!!! Čelik za Vrhovca može dobiti za 2 godine treniranja plafon 10k a Željo mjesečni budžet 300k. Fakat ne znam odakle vam ovakve gluposti!!!!
6 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi