Upitno odigravanje utakmice Slavija - Olimpic?

Nekadašnji fudbaler Slavije Edin Dudo još uvijek čeka novac

Upitno odigravanje utakmice Slavija - Olimpic?

Endin Čaušević

Na adresu našeg portala stiglo je pismo u kojem advokat Fuad Čolpa, koji zastupa Edina Dudu, tvrdi da Slavija nije uplatila sredstva koja duguje navedenom igraču.

"Odlukom Komiteta za status i transfer igrača Nogometnog Saveza BiH, FK Slavija je bila u obavezi da dužna sredstva igraču uplati u dvije rate, i to prvu ratu do 30. 10. 2015. god., a drugu ratu do 30. 11. 2015. god. Obzirom da FK "Slavija" nije izvršila uplatu duga u datim rokovima, Odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH broj: 02-3493-2/15 od 02. 12. 2015. god., FK Slavija naloženo je da dužna sredstva igraču Dudo Edinu uplati zaključno sa 31. 12. 2015. god., pod prijetnjom automatske suspenzije od dana 31. 12. 2015. god", navodi se u pismu advokada Čolpe.

Kako FK Slavija do danas nije postupila po Odluci Disciplinske komisije NS/FS BiH, istom je od 31. 12. 2015. godine nastupila suspenzija kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ukoliko FK Slavija u međuvremenu nije uplatila navedeni iznos sredstava, ili to ne učini sa sutrašnjim danom prije početka utakmice, utakmica 19. kola Premijer lige BiH u Istočnom Sarajevu između FK Slavija i FK Olimpic neće se moći odigrati", dodaje se u pismu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi