Upoznajte protivnike bh. kadeta na Evropskom prvenstvu

Upoznajte protivnike bh. kadeta na Evropskom prvenstvu

1. Njemačka

Endin Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine nedavno je izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje se u maju ove godine igra u Hrvatskoj.

Kadetska reprezentacija Njemačke na elitnom krugu kvalifikacija za EP takmičila se u grupi 1. Nijemci su bili veliki favoriti, te su se kao prvoplasirana ekipa plasirali na Evropsko prvenstvo. Igrači njemačke selekcije upisali su sve tri pobjede u mečevima protiv Armenije, Finske i Turske. POstigli su čak 19 golova, dok su primili četiri.

Bh. kadeti koji su igrali na prethodnom EP-u u Azerbejdžanu igrali su u grupnoj fazi upravo protiv Njemačke. Elf je tada slavio sa 3:1, a zanimljivo da je to bio prvi gol za bh. selekciju na EP-u u ovom uzrastu u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi