Uprava Barcelone je već shvatila da je napravila katastrofalnu grešku dovođenjem Boatenga
Katalonci su odlučili da neće otkupiti ugovor Boatenga te će se on na kraju sezone vratiti u Sassuolo

Mnogima nije bio jasan njegov dolazak u Barcelonu

Uprava Barcelone je već shvatila da je napravila katastrofalnu grešku dovođenjem Boatenga

S. Pašalić

Kevin-Prince Boateng je ove zime stigao na posudbu iz Sassuola u Barcelonu.

Nakon što je Barcelona pustila Denisa Suareza na posudbu u Arsenal trebalo je popuniti upražnjeno mjesto te se katalonski tim odlučio dovesti iskusnog 31-godišnjeg igrača Sassuola.

Boateng, koji je već igrao u Španiji za Las Palmas je solidno igrao za ekipu Sassuola u Italiji gdje je u 13 nastupa postigao 4 gola, pa mnogima nije bilo jasno zašto je Barcelona baš njega dovela.

Posebno su bili nezadovoljni navijači katalonskog tima koji su nedavno osuli paljbu po Boatengu kada je u utakmici protiv Valladolida ušao u igru umjesto Luisa Suareza i imao sjajnu priliku da se upiše u listu strijelaca, ali se spetljao i nakon toga postao meta navijača na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ima opciju da može otkupiti ugovor Boatenga na kraju sezone, ali čini se da su se Katalonci već pokajali što su doveli igrača Sassuola, jer kako prenosi španski list Marca uprava Barcelone je odlučila da neće otkupiti ugovor Boatenga te će se on vratiti u Sassuolo.

Prema svemu viđenom do sada ovo bi mogao biti jedan od gorih poteza uprave Barcelone u historiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi