Ušanović može opet biti "generalni"!
Izvršni odbor NS/FS BiH konkurs prilagodio Ušanoviću

Izvršni odbor NS/FS BiH danas odlučio

Ušanović može opet biti "generalni"!

Munib Ušanović moći će se kandidovati na konkurs za generalnog sekretara NS/FS Bosne i Hercegovine koji će biti raspisan 6. aprila.

Odlučio je ovo Izvršni odbor NS/FS BiH na današnjoj sjednici koja je trajala skoro četiri sata u Sarajevu, a istakli su kako će, potom, novog generalnog sekretara izabrati najakasnije do 15. maja ove godine, do kada će u tehničkom mandatu raditi Ušanović. 

Nakon žučne rasprave 13 članova „fudbalske vlade“, koliko ih je prisustvovalo sastanku u prostorijama NS/FS BiH u sarajevskoj ulici Ferhadija, voljom većine u konkurs je uvrštena tačka da kandidat za novog generalnog sekretara može biti svaka osoba koja nije krivično kažnjavana, a ne ona protiv koje se vodi krivični postupak pred Sudom BiH.

Na osnovu ovakovog raspleta situacije Ušanović će moći biti kandidat, ukoliko dostavi uvjerenje da nikada nije bio krivično kažnjavan, a što je u medijima potvrdio da će učiniti.

Uslovi u konkursu za izbor generalnog sekretara su: 1.) da je kandidat državljanin BiH i da ima prebivalište u BiH, 2.) da ima visoku stručnu spremu, 3.) da poznaje strani jezik, 4.) da nije suspendovan ili isključen iz NS/FS BiH i 5.) da nije krivično osuđivan.

Članovi IO u ostatku današnje sjednice odlučili su da se fudbalska A reprezentacija BiH okupi 23. marta u hotelu „Hercegovina“ na Ilidži, gdje će biti smješteni pripremajući se za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ protiv Belgije (28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici).

Usvojen je preliminarni prijedlog budžeta za 2009. godinu, no koji će biti dopunjen na narednoj sjednici IO. Skupština NS/FS BiH biće održana u drugoj polovini aprila, a tada će biti izabran član IO iz Tuzlanskog kantona koji će naslijediti Fikreta Mujkića, a koji je podnio ostavku krajem prošle godine.

Revizorska kuća „Škaljo“ iz Tuzle izvršiće reviziju poslovanja Saveza u 2008, definirali su danas članovi IO. Istaknuto je i kako će NS/FS BiH 23. marta u Kopenhagenu potpisati povelju sa „Grassrotom“, čime će Savez zvanično dobiti jednu zvijezdicu.

O spornom ugovoru o TV pravima sa utakmica fudbalske A reprezentacije, kojim su nezadovoljni pojedini članovi IO, danas nije bilo riječi, ili o tome nisu htjeli govoriti članovi „fudbalske vlade“ BiH?!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.