Uščuplić: Bez obzira na probleme ubijeđen sam u pobjedu Sarajeva na derbiju

Bivši trener Sarajeva najavljuje derbi

Uščuplić: Bez obzira na probleme ubijeđen sam u pobjedu Sarajeva na derbiju

E. Škorić

Trener juniora Akademije FK Sarajevo, Dženan Uščuplić, s dosta uspjeha predvodi mladi bordo tim, koji je trenutno prvi na tabeli s pet bodova više u odnosu na Željezničar.

Uščuplić je ranije radio kao trener prvog tima Sarajeva, a u razgovoru za zvaničnu stranicu kluba komentarisao je nedjeljni gradski derbi koji se igra na Koševu.

"U nedjelju je derbi na Koševu i očekujem kvalitetnu utakmicu. Bez obzira kakvo je stanje na tabeli, ko je ispred koga, ova utakmica je posebna. Igrači trebaju pokazati svima u Bosni i Hercegovini da je sarajevski derbi najbolja utakmica koju imamo. Očekujem kvalitetnu utakmicu i ubijeđen sam bez obzira na probleme Sarajeva, da ćemo pobijediti.", rekao je Uščuplić, dodavši:

"Kroz moje iskustvo, kako igračko tako i trenersko, mogu reći da je mnogo lakše igrati derbi, nego biti trener na toj utakmici. Kada ste igrač, mislite samo o svom nastupu, ali kada ste trener razmišljate o svim akterima, te o igračima na klupi za rezerve, jer upravo oni mogu biti, koji će svojim ulaskom u igru donijeti prevagu."

Koji mu je derbi ostao u najljepšem sjećanju?

"U svojoj igračkoj karijeri sam odigrao nekoliko derbija, a sigurno je da najviše pamtim prvi derbi nakon agresije nad našom državom, koji se igrao na Grbavici. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a tada sam postigao gol", izjavio je Uščuplić.

O atmosferi na derbijima

"Sigurno je atmosfera koja vlada u gradu i na stadionu posebna kada je u pitanju sarajevski derbi. U oba tabora, kako igrači, treneri, navijači se nalaze prijatelji, poznanici, ali se za tih 90. minuta to ostavi po strani, jer želite pobjedu. Navijači naprave fantastičnu atmosferu koja se prepričava danima.", zaključio je Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je Uščuplić i o Akademiji FK Sarajevo.

"To je jedan proces i smatram da Akademija u svom radu treba pripremati igrače za ono što ih čeka u prvom timu Fudbalskog kluba Sarajevo. Za jedan kratak period smo uspjeli da afirmišemo mlade igrače i drago mi je što je njihov kvalitet prepoznao Husref Musemić. Oni su opravdali očekivanja, ali sigurno je da može bolje", dodao je Uščuplić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
A ja opet mislim da ce pobijediti Zeljo,jer je jos kivan na vas zbog izgubljene titule prosle sezone. A glavni krivci zbog toga je bilo tvoje FK Sarajevo. Ceh ste donekle platili posto vas je Zeljo vec dva puta pobijedio ove sezone. A ukoliko zelite u Evropu,onda bi vam najbolje bilo da prepustite bodove Zelji,jer vam nastup u Evropi zavisi od njega ukoliko bi osvojio kup BiH. To je jedini nacin da i ove godine igrate u Evropi,jer sa vasom trenutnom formom nemate apsolutno nikakve sanse da preteknete Siroki Brijeg na trecem mjestu koje vodi u Evrope. Zato,pamet i glavu i nemojte Zelju kostati titule i ove godine. Dopustite da vas pobijedi,a zauzvrat ce oni osvojiti kup,sto bi vam otvorilo put u Evropu.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi