Uščuplić: Bio bih zadovoljan neriješenim rezultatom

Edmir Škorić

Dan uoči prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Lecha i Sarajeva, koja se igra na Koševu s početkom u 21 sat, održana je konferencija za novinare.

Press konferenciji prisustvovali su trener Sarajeva Dženan Uščuplić, te igrači Bojan Puzigaća i Gojko Cimirot.

“Imao sam priliku da se uvjerim u kvalitet Lecha. Radi se o čvrstoj ekipi, koja ima i glavu i rep. Dosta su odgovorni. Imamo svoj način kako ćemo igrati. Pokušaćemo biti maksimalno odgovorni i skoncetrisani. Pokušaćemo napraviti spektakl u obje utakmice", kazao je Uščuplić, dodavši: “Njihova najveća snaga je timska igra, gdje nemaju neke ekstra igrače, velike znalce, ali timski duh... Imamo i mi dosta kvalitetnih igrača, ali moramo imati bolji pristup nego protiv Borussije prošle sezone".

Novi igrači?

"Došli su kvalitetni igrači, dobro su prihvaćeni. Imali smo priliku u ovih mjesec dana da se ugiramo. Probaćemo da budemo još čvršći u odbrani", ističe trener bordo tima.

Loši rezultati na pripremama? “Nije bio primaran cilj rezultat na pripremama. Drago mi je da su svi imali priliku da pokažiu šta znaju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Je li bolje što je prva na Koševu?

"Kako god, valja nam igrati dvije utakmice. Ipak, mala prednost je što igramo prvu utakmicu na našem stadionu. Bio bih zadovoljan i neriješenim rezultaotm. Igrat ćemo kao zadnjih mjesec dana u prvenstvu. Sa dosta kombinatorike, pokretljivosti", dodao je Uščuplić, koji kaže kako je zdravstveni bilten dobar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.