"Tu smo negdje s formom"

Uščuplić: Momci moraju izgarati na terenu

U derbiju 27. kola juniorske Premijer lige sastaju se gradski rivali Sarajevo i Željezničar, a pobjednik bi mogao biti i prvak.

Naime, tri kola prije kraja Željezničar ima dva boda prednosti u odnosu na Sarajevo, a stvari bi se mogle promijeniti ukoliko bordo tim ubilježi sutra pobjedu. 

"Sigurno da je ovo kruna jedne sezone i ova utakmica bi trebala donijeti prevagu što se tiče bodova. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome da pobiejdimo Željezničar i da napravimo tu bodovnu razliku. Željo je dobra ekipa, igrali smo na Grbavici i izgubili 4:2 na neke naše indivudalne greške", rekao je trener juniora Sarajeva Dženan Uščuplić, dodavši:

"Tu smo negdje po formi, to su momci koji su mladi, jednu utakmicu odigraju onako kako treba, drugu podbace... Oni nisu napravili neku stabilnost. Forma nije bitna, bitna je psihološka priprema, da budu raspoloženi, mirni i da se skoncentrišu na svoje zadatke. Normalno, derbi je, moraju da izgaraju na terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.