Konferencija za medije

Uščuplić najavljuje promjene, Ikande oduševljen atmosferom

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana konferencija za medije uoči sutrašnje utakmice 4. kola BHT Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. 

Prisutnim novinarima obratili su se trener Dženan Uščuplić i prvotimac Harmony Ikande, koji je svojim partijama i zalaganjem brzo stekao naklonost navijača tima sa Koševa.

"Dolazi nam lider na tabeli koji iz tri utakmice ima devet bodove i ja imam čestitam na tome. Isto tako, i mi u ovoj utakmici imamo svoj cilj i svakoj narednoj. Drago mi je što dolazi kvalitetna ekipa, jer ćemo se i mi morati još više potruditi za pozitivan rezultat. Naša ekipa ima svoje adute za utakmicu", izjavio je trener Uščuplić i potom nastavio: 

"Mi ćemo pokušati i probati da ponovimo utakmicu protiv Širokog Brijega, mada ja znam da je svaka utakmica naredna drugačija po sebi. Probat ćemo da držimo veliki ritam utakmice, da probamo kroz ozbiljnu igru i kvalitetnu kombinatoriku da pravimo šanse. Očekujem na tribinama osam do deset hiljada navijača, koji će nam pomoći u ostvarenju cilja", riječi su šefa stručnog štaba FK Sarajevo. 

U taboru aktuelnog šampiona BiH nema panike, iako su ostali bez Miloša Stojčeva koji je prošao u Atromitos. Na izlaznim vratima je i Gojko Cimirot. 

"Sigurno ćemo morati mijenjati nešto, ali ja sam rekao i ranije da FK Sarajevo ima kvalitetne igrače na svakoj porodice. Da li će se osjetiti izostanak Stojčeva i Cimirota, to će vrijeme pokazati. Međutim, tvrdim da imamo kvalitetne igrače, dugo se znamo."

Problema sa povredama i suspenzijama nema, a tokom razgovora poručio je da Sarajevo od prve minute namjerava prijetiti Zrinjskom.

"Zrinjski je u prošloj utakmici bio bolji od Sarajeva, sada je doveo pojačanja, kao i mi. Očekujem kvalitetnu utakmicu i nadmetanje u sportskom duhu, a nama je cilj otvoriti utakmicu, zaprijetiti, kako bi nas to podiglo još više", dodao je Uščuplić na kraju.

Pobjedu u sutrašnjoj utakmicu protiv Zrinjskog očekuje i Harmony Ikande.

"Ne očekujemo ništa manje od pobjede, iako je Zrinjski dobra ekipa. Mi ćemo se boriti za tri boda. Navijači Sarajeva prave sjajnu atmosferu i lijepo mi je ovdje", kazao je Ikande.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, susret između Sarajeva i Zrinjskog igra se sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" s početkom u 20:00 sati. 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.