Najavio sezonu koja dolazi

Uščuplić: Ne igramo s jednim, već sa tri napadača

Fudbaleri Sarajeva će u ponedjeljak, 27. jula, na stadionu Pirota u Travniku dočekati Drinu u sklopu 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Danas je u prostorijama bordo kluba upriličena press konferencija, na kojoj su se prisutnim obratio trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić, koji je odgovorio na nekoliko pitanja.

Novinare je zanimao zdravstveni bilten u bordo timu pred otvaranje sezone u Premijer ligi.

“Haris Duljević je napustio teren protiv Lecha zbog povrede, ali nadamo se da će biti spreman za narednu utakmicu. Imamo još nekih igrača koji su upitni, kao što su Radovac i Bekić, ali će medicinsko osoblje utvrditi hoće li oni biti spremni”, rekao je Uščuplić, koji je potom govorio o narednom protivniku i ciljevima u novoj sezoni:

“To što su oni kasnili sa pripremama nije naš problem, nego njihov. Mi smo imali idealne uslove i maksimalno smo se spremili. Ove sezone branimo nešto što je veliko, tako smo se postavili i tako ćemo se ponašati ove sezone. Ova sezona će biti veoma teška jer ispada šest klubova. Prošle sezone smo imali loš start, isrcpila nas je Evropa jer smo igrali play off Evropske lige. I tada smo te ligaške utakmice igrali dobro, ali nismo imali sreće. Nadam se da će ove godine biti bolje.  Tačnije, mora biti bolje”.

Uščupliću smeta što jedan dio javnosti smatra da Sarajevo igra sa samo jednim napadačem.

“Mi u suštini igramo sa tri napadača. Ti koji pričaju da Sarajevo igra s jednim napadačem, to su za mene ljudi koji ne poznaju dovoljno fudbal. Svi igrači će potvrditi ovo što govorim. Vidjet ćemo hoće li biti izmjena u sastavu, a kroz sezonu ću se truditi da svima dam šansu”, odgovorio je trener Sarajeva.

Prisutne je interesovalo hoće li igračima biti problem naći motivaciju za utakmicu protiv Drine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Igrače ću pokušati motivisati na jedan normalan način. To nisu djeca, već ozbiljni momci koji znaju kako pronaći motivaciju za nastup u Premijer ligi nakon utakmica u Evropi”, završio je Uščuplić.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.