Šef struke bordo tima pred duel sa Grcima

Uščuplić: Oni jesu favoriti, ali mi imamo svoje šanse

Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru trećeg pretkola Evropske lige dočekati grčki Atromitos. 

Bordo tim je u drugom pretkolu bio uspješniji od norveškog Haugesunda ukupnim rezultatom 3:2 i tako je ostao jedini bosanskohercegovački predstavnik u trećem pretkolu evropskih takmičenja. 

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38/b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba, Dženan Uščuplić i sportski direktor Abdulah Ibraković. 

"Što se tiče utakmice nama u goste dolazi izuzetno kvalitetna ekipa, ekipa sa dosta dobrih igrača i ekipa koja je dugo na okupu. Oni su jako ugrani i igraju u jednoj jakoj ligi. Mi ćemo probati da napravimo kvalitetan rezultat. Oni jesu izraziti favoriti, ali i mi imamo svoje šanse," kaže Uščuplić i dodaje: 

"U ovome trenutku neće biti nikakvih promjena, izuzev Berberovića koji ima crveni karton," rekao je Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sportski direktor tima čestitao je ekipi i istakao kako su bordo momci u Norveškoj pokazali karakter i kvalitet. 

"Želim čestitati stručnom štabu i ekipi. Pokazali smo karakter u Norveškoj. Za nas je ovo ispit zrelosti i kvaliteta. Naša ekipa ima kvalitet, vidjeli smo da se možemo nositi i sa ekipama iz jačih liga. Naš tim je u posljednjih nekoliko dana pokazao veliku dozu profesionalnosti i to nam daje za pravo da se nadamo," kaže Ibraković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.