Uščuplić: Razočaran sam zbog djece, sanjali su da istrče na Koševo

Trener juniora Sarajeva

Uščuplić: Razočaran sam zbog djece, sanjali su da istrče na Koševo

Juniori Sarajeva neće igrati Ligu evropskih prvaka ne radi sebe, već zbog grozomorno bezuspješnih seniorskih ekipa u ovoj našoj Bosni i Hercegovini.

Zbog lošeg koeficijenta daj Bože da ijedan naš juniorski prvak upadne među učesnike Lige prvaka, tačnije Youth League, jer nam je seniorska liga sve slabije i slabija, a gledaju se kooeficijenti seniora.

Jedina opcija je da seniorski prvak u dogledno vrijeme izbori grupnu fazu Ligu prvaka, no kako se to vjerovatno neće desiti u narednih 30 do 50 godina, tako ni naši najbolji juniori neće imati priliku da se okušaju protiv prvaka drugih država na takmičarskom nivou.

"Sinoć sam saznao za vijest da nećemo igrati Ligu prvaka i bio sam zatečen. Nismo imali ni u primisli da bi se to moglo desiti, momci su išekivali utakmicu vjerovatno sa zebnjom jer bi istrčali na Koševo. Mnogi od njih nisu nikada igrali jednu takvu utakmicu na Koševu i zbog njih sam razočaran", kaže Dženan Uščuplić, trofejni trener juniora (i seniora) Sarajeva i dodao:

"Žao mi i jer su momci zaista pošteno postali prvaci BiH, imali apsolutnu dominaciju na terenu i zaslužili su da se takmiče, da vidimo0 svi gdje smo u odnosu na neke druge timove. Igrali smo lmi s mnogim dobrim ekipama iz regiona i Evrope i nosili se dobro s njima, pa je i iz tog razloga veća šteta što ne igramo jer sigurno smo da bi imali šta pokazati."

Koliko će činjenica da juniori Sarajeva neće igrati utjecati na sve u daljem radu.

"Na mene nema šta utjecati, ja imam svoj plan, svoj cilj i toga ću se nastaviti pridržavati. Vjerujem da će malo ostaviti traga ovo sve na igračima, da će ih poremetiti, ali šta ćemo, moramo ići dalje."

Top Komentari

DamirT
koja glupost jbt,djeca se cijelu godinu bore i zive za ligu prvaka (makar i omladinsku) i dodje neki majmun i oduzme im i to.Sad ce neki majmuni iz Albanije ili Moldavije da igraju umjesto njih,a sigurno nisu bolji od Sarajeva koje je pobjedjivalo Partizan,Crvenu Zvezdu,Leicester itd. i to poprilicno lagano,a ne mogu da zamislim sta bi radili ovim,a sigurno ima bar 6-7 losijih klubova u omladinskoj LP koji su losiji od Sarajeva
26 4
Nazionale
NEMA BABO, NEMA ŠAMPIONA LIGA, NEMA BABOOOOO
7 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi