Uskoro derbi Manchestera: Postava Uniteda ne ohrabruje navijače

Revanš polufinala Liga kupa

Uskoro derbi Manchestera: Postava Uniteda ne ohrabruje navijače

Navijači širom svijeta s nestrpljenjem iščekuju veliki derbi grada Manchestera. 

Manchester City i Uniteda u revanšu polufinala Liga kupa odmjerit će snage, a sudeći po postavama za koje su se odlučila oba trenera čini se da će ovo ponovo biti jednosmjerna ulica.

Ruku na srce, trener gostiju Ole Gunnar Solskjaer i nije imao mnogo izbora obzirom da je njegova lista povrijeđenih igrača prilično duga. Zbog toga večeras ne može računati na zvijezde kao što su Paul Pogba ili Marcus Rashford, a njih dvojicu će biti jako teško zamijeniti.

Posebno slabašno večeras djeluje napad Crvenih đavola u kom će igrati Anthony Martial, Jesse Lingard i Mason Greenwood. Teško da će njih trojica biti prijetnja po gol Claudija Brava kao što bi mogli na suprotnoj stranici biti Sergio Aguero, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Riyad Mahrez ili Bernardo Silva.

Ovo su postave:

Manchester City: Bravo, Walker, Rodrigo, Otamendi, Cancelo, Gundogan, Mahrez, De Bruyne, Bernardo, Sterling, Aguero.

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, Williams, Fred, Matić, Lingard, Greenwood, Martial.

Podsjetimo, City ima prednost od 3:1 iz prvog meča ali u Liga kupu ne važi prednost gola u gostima pa bi United eventualnom pobjedom od 0:2 utakmicu odveo u produžetak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi