Uskoro međunarodni javni poziv za modernizaciju Koševa

Javni poziv će biti otvoren 120 dana

Uskoro međunarodni javni poziv za modernizaciju Koševa

Općinsko vijeće Centar je usvojilo Odluku o pokretanju postupka utvrđivanja tržišnog interesa potencijalnih privatnih partnera u realizaciji projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu.

Shodno tome bit će raspisan međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa potencijalnih privatnih partnera da investiraju svoja sredstva u realizaciju ovog velikog projekta kojim bi Sarajevo dobilo modernu sportsku arenu po svjetskim i evropskim standardima. Javni poziv će biti otvoren 120 dana.


Imajući u vidu da Stadion u ovakvom stanju proizvodi troškove održavanja, te da projekt njegove modernizacije zahtijeva ogromna finansijska sredstva koja Općina kao vlasnik objekta nema, predloženo je da se na međunarodnom tržištu kapitala provjeri interes mogućih privatnih partnera koji bi ulaganjem vlastitih sredstava u modernizaciju stadiona i pripadajućih sportskih objekata i izgradnju novih sadržaja u ovom sportsko-privrednom-rekreativnom kompleksu obezbijedili svoj interes na dugoročnoj osnovi.

Pri tome je bitno napomenuti da Općina ne želi otuđiti vlasništvo nad svojim zemljištem i nekretninama, već želi da investitori ulože sredstva na osnovama modela u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu, Zakonom o koncesijama i Zakonom o stvarnim pravima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon završenog postupka Općinsko vijeće će odlučiti šta će prihvatiti od ideja i predloženih rješenja, kao i o modelu investiranja uz zaštitu nekretnina kojima raspolaže Općina Centar, stoji u saopštenju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti