Pioniri FK Sarajevo: 18 utakmica, 18 pobjeda, 92 gola

Sjajna polusezona za bordo dječake

Pioniri FK Sarajevo: 18 utakmica, 18 pobjeda, 92 gola

Pioniri Akademije FK Sarajevo proteklog vikenda savladali su Vitez u Trening centru bordo kluba. Utakmica je završena rezultatom 8:0, te su pioniri Sarajeva tako okončali jesenji dio polusezone na prvom mjestu uz nevjerovatan učinak.

Bordo dječaci su na 18 odigranih utakmica ostvarili 18 pobjeda, uz gol razliku 92:4, te imaju devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Željezničara. Svoje utiske o proteklim sedmicama je za zvaničnu stranicu FK Sarajevo prenio trener pionira, Memnun Suljagić.

“Prezadovoljan zaista nakon ove polusezone, statistika sve govori. Sve utakmice smo pobijedili, postigli smo skoro 100 golova, nisam zaisa zapamtio takav učinak jedne ekipe poslije prvog dijela. Imamo osam reprezentativaca Bosne i Hercegovine, uz dva dječaka koja igraju, iako su znatno mlađi od ostalih. Mnogo toga smo uradili ove jeseni i naravno da moram biti zadovoljan.”, rekao je Suljagić, dodavši:

“Pobjede protiv Željezničara bila su od velikog značaja, obzirom da smo u obje utakmice pobijedili direktnog konkurenta za sami vrh. Smatram da je taktički i tehnički najbolja za nas pobjeda 2:0 u gostima na Grbavici. Također, susret protiv Slobode je bio jako kvalitetan. Dobli smo 5:3, vraćali se poslije minusa i pokazali karakter, što su sve pokazatelji da smo na dobrom putu. Zaista, svi dječaci su dali svoj maksimum, odlično su trenirali i mogu reći da je ovaj uspjeh rezultata predanog rada kolektiva.”

Najbolji strijelac pionira Sarajeva u dosadašnjem toku prvenstva bio je Ed Nezirović sa 27 postignutih golova, a odličan učinak imao je i Irman Sejmenović, koji se 19 puta upisao u strijelce.

Najveća pobjeda ove jeseni ostvarena je protiv Mladosti. Utakmica 4. kola završena je pobjedom 11:0 za bordo pionire.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi